Dublă sărbătoare în comuna constănţeană Saraiu

Localitatea va dispune de o autospecială de pompieri, sosită din Elveţia

Zi de mare însemnătate şi dublă sărbătoare, în rândul localnicilor comunei constănţene Saraiu. Localitatea din nordul judeţului va avea, de acum, o autospecială de pompieri, sosită din Elveţia.

Primită ca şi donaţie în urma unui efort comun al Clubului Rotary de la malul mării şi cel din “Ţara Cantoanelor”, alături de Primăria Saraiu, maşina de pompieri a fost prezentantă şi testată în faţa a sute de localnici şi a oaspeţilor din Elveţia.

Oaspeţi de seamă din judeţul Constanţa, dar şi din capitală au luat parte la prezentarea oficială a autospecialei de pompieri.

În semn de recunoştiinţă pentru o asemenea donaţie, comuna Saraiu a îmbrăcat straie de sărbătoare. Astfel, ziua localităţii, celebrată de obicei de Sf. Parascheva a prins contur în cinstea oaspeţilor, care au fost întâmpinaţi într-un mod autentic şi tradiţional: cu petrecere câmpenească, muzică bună şi multă veselie.

Iar oaspeţii elveţieni au fost imediat vrăjiţi de spiritul dobrogean. Au dansat şi
s-au distrat cât a fost ziua de lungă, alături de localnicii din Saraiu şi nu numai.

Pe lângă programul artistic diversificat, toţi cei prezenţi la o asemenea zi de sărbătoare au avut parte de multe alte surprize.

Iar o astfel de zi nu se putea încheia decât cu un spectaculos foc de artificii.

(Visited 63 times, 1 visits today)